AC-Fotografie

Portretfotografie

We worden omringd met duizenden portretfoto’s, van onszelf, onze dierbaren, vrienden en kennissen. Of van mensen die we niet kennen of nooit hebben gezien maar waar we graag naar kijken. Portretfotografie is een belangrijk onderdeel in ons leven. Tijdens de basisschool komt er elk jaar de schoolfotograaf en groeien we op met het idee dat foto’s belangrijk zijn. Een portretfoto is dan ook meer dan zomaar een plaatje. Wil je een bijzondere en mooie herinnering voor nu maar ook voor later, laat dan eens een professioneel portret maken.

Ik wil je hierbij graag van dienst zijn. Met liefde en veel enthousiasme maak ik mooie portretten. Een beeld zegt immers meer dan 1000 woorden!

Wat is een portretfoto?

We associëren portretfotografie vaak met alleen een foto van je gezicht. Maar ook een foto van jezelf in vol ornaat is een portretfoto. Er zijn verschillende soorten portretfoto’s. Zo is er een headshot of close-up, dit is alleen een portretfoto van je gezicht. Een halfportret, dit is je een foto van je gezicht inclusief je bovenste deel van je torso. En er is een volportret, dit ben jezelf van top tot teen.

por·tret (het; o; meervoud: portretten1-geschilderde, getekende of gefotografeerde afbeelding van een mens 2-beschrijving, uitbeelding met woorden 3-persoon: wat een vervelend portret.  – Van Dale

Portretfotografie | in de studio

Wil je een mooie foto van jezelf laten maken, dan kun je hiervoor terecht in de studio van AC-Fotografie. Samen gaan we aan de slag om tot een serie prachtige foto’s te komen. In kleur, in zwart-wit of een combinatie. Het is ook mogelijk om een portretshoot bij je thuis te doen of in een andere studio/ruimte. Het voordeel van een binnenlocatie is dat je het licht zelf kan regelen en dat je niet afhankelijk ben van de weersomstandigheden. De achtergrond wordt bepaald door de muur of de achtergrondrol en is vaak egaal. Het resultaat is een mooie en diverse serie portretfoto’s.

Portretfotografie | op locatie

Wil je liever een portretserie op een buitenlocatie, ook dat is mogelijk en is ontzettend leuk! Een portretfotografie shoot op locatie kan op bijna elke locatie plaatsvinden.  Zo is een urbanshoot ontzettend leuk maar in de zomer of in het najaar is een fotoshoot op het strand ook een aanrader. En wat dacht je van een herfstshoot als de blaadjes aan het verkleuren zijn! Helaas hebben wij niet heel vaak sneeuw meer in Nederland, maar ook een wintershoot heeft zo zijn charme. Kortom, er zijn net zoveel mogelijkheden als wensen. Bij een portretshoot op locatie wordt de achtergrond bepaald door de omgeving, en zorgt dan ook een hele andere uitstraling als bij een fotosessie in de studio. Wil je een buitenshoot, dan ben je afhankelijk van het weer.  Bij regen zoeken we een passend alternatief. Samen gaan we aan de slag voor een prachtige en diverse serie foto’s.

Is de fotoshoot alleen voor modellen ?

Nee zeker niet! Ik maak graag portretten van iedereen, jong – oud – lang – kort – dik – dun. Kortom iedereen is welkom. Voor de opbouw van mijn portfolio heb ik wel regelmatig gebruik gemaakt van jongens en meiden die graag model zouden willen worden en inmiddels ook zijn geworden. En je kunt het ook zo zien, dat iedereen die voor de camera poseert op dat moment een model is! Mijn foto’s zijn zeker geschikt voor een model portfolio. Maar dit is geen vereiste om een mooi portret te laten maken. Mijn motto is: Iedereen is mooi.

 Portret 40+

Als we baby zijn, worden er honderden zoniet duizenden foto’s van ons gemaakt. Naarmate we ouder worden neemt het aantal af. En op een gegeven moment zijn het er nog maar een paar. Een mooie portretfoto komt er vaak al helemaal niet meer van. Toch is dat raar. We vinden het leuk om naar de foto’s van onze kinderen of kleinkinderen te kijken. Maar onze kinderen en kleinkinderen vinden het ook fijn om naar foto’s van ons te kijken! Helaas komt er eens een moment dat er geen foto’s meer gemaakt kunnen worden. Eens in de zoveel tijd een mooie portretfoto laten maken is dan ook zo gek nog niet! Ik wil dan ook alle 40+ uitnodigen om bij AC-Fotografie een mooie foto te laten maken. Na het genot van een bakje koffie of thee, gaan wij samen aan de slag om een prachtige portretserie te maken waar je trots op bent. Iedereen is mooi.

Wat neem ik mee naar een fotoshoot?

Wat je mee moet nemen naar een shoot is afhankelijk van de soort shoot. Een shoot duurt gemiddeld tussen 45 en 60 minuten. In die tijd zijn er veel mogelijkheden voor meerdere poses. Je wordt tijdens de sessie goed begeleid. Ga je voor een buiten shoot en wil je naar meerdere locaties, dan gaat dit uiteraard van de shoot tijd af. Wil je meerdere sets kleding, dan is dat mogelijk. Ik wil wel aanraden om niet meer dan 1x om te kleden, omdat ook dit ten koste gaat van de tijd. Tijdens het omkleden kan dan wel de lichtopstelling worden aangepast, zodat dit geen extra oponthoud geeft. Er wordt meestal gewerkt met een moodboard of voorbeeldfoto’s uit eigen archief, deze dienen uitsluitend als uitgangspunt. De foto’s worden echter geen kopie!

♣ Ben je enthousiast geworden of heb je vragen? Neem gerust contact op voor meer informatie en de beschikbaarheid!

Bel 06 - 40219107 of reserveer nu!

Dupho photographer AC-Fotografie
MPN fotograaf AC-Fotografie
Portret overzicht AC-Fotografie