Meid je ziet er goed uit!

Je lijkt wel 30!

Als ze dat tegen mij zeggen over mijn Profielfoto. Dan denk ik: ‘Wat heb je nodig? Of wat klopt er hier niet’.

Volgend jaar word ik 50. Ik heb dan ook de nodige grijze haren, lang leve de haarverf, en rimpels die ik niet meer weg kan of wil poetsen. Ik ben er trots op! Mijn profielfoto laat dan ook gewoon zien hoe ik eruit zie. Okay wel de iets opgepoetste versie, maar mijn foto is niet zo geretoucheerd dat ik 30 lijk. En in een Glamour blad thuishoor. Of dat ik met een gezichtsfilter rondloop.

Dat ben ik niet en dat wil ik ook niet zijn!

Facelift

Ik moet dan ook altijd vreselijk lachen om portretfoto’s die zo geblurred zijn dat het lijkt of je een facelift van 2 weken hebt moeten ondergaan. En dat ze dan tegen je zeggen “Goh meid, je ziet er goed uit!” Als ze mij dan in het echt tegen komen, dan schrikken ze zich een hoedje. Of ze hebben geen idee wie ik ben. Dat wil je toch niet!

Je bent zoals je bent. En iedereen is prachtig! Met perzikhuidje of rimpels. Weelderige blonde lokken of grijze haren. Een vetrolletje te veel of te weinig.

Geblurred portret
100 procent Annette

Een goed portret

Maar wat is nu eigenlijk een goed portret en profielfoto? Eigenlijk heel simpel. JIJ. Jij bent een goed portret.

En het maakt helemaal niet uit hoe je er uit ziet, dun, dik, klein, groot, sluik haar of gekruld, bril, zonder bril. Jij bent jij en jij mag er zijn. Gewoon zoals je bent.  Maar….

Uiteraard is er wel een maar, want anders zou iedereen blij zijn met elke foto van zichzelf. En zouden we ons allemaal wel fotograaf kunnen noemen. Bij een goede profielfoto komt er wel iets meer bij kijken dan alleen op een knopje drukken en daarna een filter er overheen gooien. Zo spelen compositie, kleurgebruik en positionering van het model ook een belangrijke rol. Maar ook het aansturen en adviseren is belangrijk.  En niet te vergeten kennis van licht. Daarna volgt een subtiele nabewerking. Ook daar kun je een mooie foto mee maken en mee breken. Een goed portret maak je dan ook niet in een minuut.

Een goede en gekwalificeerde portretfotograaf doet wonderen, die haalt het beste uit jou als model. Zonder al teveel nabewerkingen. Wees trots op jezelf en ga voor die foto waar je blij van wordt. Je bent het waard!

Blurred profielfoto
100 procent Mariana
…You are beautiful just the way you are!

Portretfotografe Annette Collomb

Ik ben Annette, Portret & Fashion fotograaf. Ik zorg ervoor dat iedereen mooi op beeld komt! En dat je met een blij gezicht de studio verlaat, of de locatie.

Met een ruime ervaring in het bedrijfsleven maak ik beelden die je verder brengen. In je werk en bij jouw klanten. Zie ik jou binnenkort?

Annette Collomb fashionfotograaf

AC-Fotografie

  • Gedreven & vakkundig
  • Eigenwijs & Creatief
  • Gezellig & klantvriendelijk
  • gekwalificeerd Brons Master fotograaf MPN
  • gekwalificeerd European Photographers FEP
  • gediplomeerd vakfotograaf Fotovakschool

Meer info?

Related Posts